Corona-update januari

Corona-virus: update januari 2021

Corona-update januari

Alle scholen blijven voorlopig in code oranje. Woensdagavond werd overleg gepleegd op Vlaams niveau. Daar werden voorstellen opgesteld die vrijdag (normaal) goedgekeurd zullen worden.

 

Wat werd gisteren op het overleg besproken?

 

De krokusvakantie (van 15 tot 21/02) wordt niet vervroegd of verlengd voor de kleuter- en lagere scholen.

Secundaire scholen hebben wel een week afstandsonderwijs, maar de kleuter- en lagere scholen zullen dus open blijven zoals normaal.
Waarom? Als kleuter- en lagere scholen zouden sluiten, zouden teveel leerlingen uit verschillende klassen en scholen gemengd worden in de noodopvang.

 

Geen mondmaskerplicht in de lagere school.

Sommigen willen een mondmaskerplicht voor het 5e en 6e leerjaar. Dat komt er niet. Maar: zodra een leerling of leraar besmet is en in isolatie of in quarantaine moet, dragen alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs uit voorzorg een mondmasker. In dat geval geven we u via mail een seintje.

Op dit moment MAG een leerling een mondmasker dragen, maar moet het niet.

 

Verder…

 

Herinnering: helaas geen ouders op school…

Het is volledig tegen onze visie, maar we vragen ouders om buiten de schoolpoort te blijven. Dat vroegen we al vanaf september. Voor het ophalen van uw kind na schooltijd mag u tot aan de gekleurde lijn komen op de speelplaats. Toch merken we soms dat een ouder nog binnenglipt om een boekentasje, brooddoos,… in de klas te brengen als de lessen al bezig zijn.

We vragen alle ouders dus nogmaals om de regels te respecteren in het belang van ieders gezondheid! We weten dat we de regels streng toepassen. Voorlopig hebben we bijna geen besmettingen gehad op school. We willen dat graag zo lang mogelijk zo houden…

 

Info-momenten…

Elk jaar organiseren we een infomoment voor nieuwe ouders. De geplande info-avond mag dit jaar niet doorgaan. Daarom ontving ik elk ouderpaar voor een individueel ‘bubbelbezoek’. Woensdag werd beslist om ook deze individuele bezoeken te verbieden.

Voor alle ouders die de volgende weken nog zouden of wouden komen is dat natuurlijk een tegenvaller. We hopen hen binnen enkele weken toch te kunnen ontvangen…

 

Zeeklassen?

De school herstart dus op donderdag 12 november.

Onze zeeklassen staan gepland in de week van 26 april. We houden er rekening mee dat deze afgelast kunnen worden, maar de beslissing is nog niet genomen. We wachten af…

 

Plantjes

Onze plantjesactie gaat ook dit jaar waarschijnlijk niet door…

 

DANK!

We moeten af en toe de regels duidelijk maken. Dat komt soms zeurderig over.
We merken tegelijk dat bijna alle ouders zich heel goed houden aan de regels.
Dat vinden we echt heel fijn. We appreciëren dat enorm! Dank dus daarvoor.

 

Vriendelijke groeten,
Mevr. Ann
Directeur