Corona: lessen geschorst

Corona: lessen geschorst

Na de laatste beslissing van de Nationale Veiligheidsraad worden vanaf maandag 16 maart 2020 de lessen geschorst in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. Deze maatregel duurt tot en met 3 april 2020. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd.

 

Opvang

We vragen dat zoveel mogelijk kinderen en leerlingen thuis blijven. We voorzien wel opvang voor de kinderen/leerlingen van wie de ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor kinderen/leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen/leerlingen nu te laten opvangen door hun grootouders.

Gelieve vòòr zondagmiddag een seintje per mail te sturen naar Mevr. Ann als uw kind van de opvang gebruik zal maken.

 

Stop het leerproces niet

Deze periode is geen vakantieperiode. Directies en leerkrachten zoeken creatieve oplossingen om het leerproces (eventueel online) verder te zetten en pedagogische prioriteiten te stellen. We zullen in de komende dagen nagaan hoe we de gemiste leerstof bijwerken en evalueren. Je krijgt daarover nog de nodige informatie.

Ook als ouder kun je hierin een belangrijke rol spelen. Pedagoog Pedro De Bruyckere schrijft op zijn blog: ‘Vooral het automatiseren van lezen, schrijven en rekenen kan “een ferme deuk” krijgen bij kinderen in de vroege leerjaren”. Om dit te vermijden voorziet elke school van vzw KOMO oefenmateriaal en taken, al dan niet online. Als ouder kun je dit uiteraard stimuleren, waarvoor alvast hartelijk dank. Denk ook aan het leeskwartiertje en educatieve websites als Scoodle Play.

 

Meer informatie

Download de volledige brief hierover

Extra info voor ouders

Spreek met je kind over het coronavirus

 

Algemene info en veel gestelde vragen

Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be