Corona: beslissing heropstart

Corona: beslissing heropstart

Op de veiligheidsraad van vrijdag 24 april werd een gefaseerde heropstart voorgesteld van een deel van de lagere school. Zij schreven:

De heropstart van de lessen zal zeer geleidelijk gebeuren vanaf 18 mei. Niet alle leerlingen zullen meteen weer naar school gaan. Elke gemeenschap zal verantwoordelijk zijn voor de uitwerking van deze beslissing op haar eigen grondgebied, in overleg met de onderwijssector.

Onze gemeenschap is Vlaanderen. Het is nu dus wachten op de juiste richtlijnen vanuit het Vlaams Ministerie voor Onderwijs.

 

Wat?

Wat we wel al weten is dat de Vlaamse Overheid maximum 10 leerlingen in een ‘lesgroep’ toelaat en dat met telkens 1 leerkracht. In het voorbeeld van ons 1e leerjaar zou dat betekenen dat we 3 lesgroepen moeten maken en lokalen moeten voorzien van minstens 48 vierkante meter per volle groep. Alle scenario’s moeten bovendien vanuit verschillende hoeken goedgekeurd worden, onder andere omwille van veiligheid. Dat neemt veel tijd in beslag. Een bijzondere moeilijkheid daarbij is de afstandsregel, zeker op de speelplaats.

Op dit moment hebben we dus veel praktische onduidelijkheden rond de beslissing over de heropstart. Maar we werken hard achter de schermen om alles goed voor te bereiden. Ik houd jullie allen verder op de hoogte en bericht jullie opnieuw als er meer duidelijkheid en zekerheid is.

 

Noodopvang

Ik benadruk wel ondertussen dat de opvang op school NOODopvang is. Het is nog steeds niet de bedoeling dat kinderen zonder reden naar de opvang worden gebracht. U dient vooraf een seintje te geven via directie@vbsdeark.be en ik zal u zelf aanspreken over de noodzaak van de opvang. Het is ook mogelijk dat u een verklaring op eer moet afleggen hierover of een attest moet bezorgen aan school.

Beste ouders, we begrijpen absoluut hoe moeilijk het momenteel is om kinderen thuis aan het schoolwerk te zetten. We weten ook hoe stresserend het is om met zijn allen thuis te zitten. Dat onderschatten we zeker niet. Ik hoor ook de verhalen van ouders die het af en toe niet meer zien zitten. Zelf zouden we ook allemaal willen dat deze tijd er anders uitzag. Onze wil om opnieuw te starten is al lang erg groot. We zijn zelf ook getuige van hoe het huisonderwijs soms moeilijk loopt.
Toch moeten en willen wij ons ook aan de regels houden.

Ik houd jullie allemaal op de hoogte en ben steeds bereikbaar voor info of vragen. Ook de klasleerkrachten zijn bereikbaar. Verzorg jullie goed.